A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Будьте обережними! Увімкненні електричні пристрої, які не використовується за призначенням, є небезпечними та можуть стати причиною пожежі.

Дата: 11.08.2021 10:49
Кількість переглядів: 1099

 

Увімкненні електричні пристрої, які не використовується за призначенням, є небезпечними та можуть стати причиною пожежі.


            Власники мобільних телефонів часто не виймають зарядку з розетки, коли відсутня необхідність в її використанні. Дехто вважає, якщо телефон не підключений, то і зарядний пристрій нічого не споживає від мережі. Проте це хибне твердження. Незважаючи на те, що сила струму, увімкненого в розетку зарядного пристрою від мобільного телефону дорівнює нулю, електричну енергію пристрій все одно споживає, просто в дуже незначних кількостях. В інструкції до мобільного телефону і зарядного пристрою до нього чітко сказано: «З метою безпеки зарядний пристрій слід використовувати виключно за прямим призначенням й вимикати з мережі після заряджання акумулятору телефону». 

            Що може статися, якщо не виконувати цю умову? Сучасні зарядні пристрої для телефонів оснащені вбудованою системою захисту від загоряння. І спалахнути пристрій не може, навіть якщо він постійно буде ввімкнений в розетку. Але стосується це тільки якісних зарядних пристроїв, які не мають жодних пошкоджень. Причина, з якої варто перебороти лінь або забудькуватість і все-таки виймати зарядник з розетки, - перепади напруги в мережі. В таких випадках напруга в розетці може збільшитися від 220 до всіх 380В. Такий стрибок напруги може вивести з ладу пристрій й навіть спровокувати пожежу.
            Особливу небезпеку, становить ввімкнений зарядний пристрій під час ударів блискавки. Тут вже не важливо чи підключений мобільний телефон, чи ні. По-перше, блискавка може вивести з ладу будь-який електроприлад, незалежно від того, яка сила споживаного струму. По-друге, зарядний пристрій може спалахнути після удару блискавки, що є небезпечним. Йдучи з дому, не лінуйтеся, обійдіть всі кімнати, вимкніть з мережі не тільки зарядні пристрої стільникових телефонів, але й всі споживачі електричного струму: електрочайники, телевізори, комп'ютери, ноутбуки, пральні машини та інші.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь