A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

ПОВІДОМЛЕННЯ! Про оприлюднення заяви щодо визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту документу державного планування "Програма економічного і соціального розвитку Андріївської сільської ТГ Краматорського району на 2022 рік

Дата: 19.01.2022 10:56
Кількість переглядів: 180

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення заяви щодо визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту документу державного планування

 

         Повна назва документу державного планування:

Програма економічного і соціального розвитку Андріївської сільської ТГ Краматорського району Донецької області на 2022 рік та основні напрямки діяльності на 2022 і 2023 роки (далі - Програма).

 

Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування:

Андріївська сільська рада (ТГ) Краматорського району Донецької області

 

Передбачувана процедура громадського обговорення:

Відповідно до статті 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» (далі - Закон) громадське обговорення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки Програми розпочнеться з дня її оприлюднення на офіційному веб-сайті Андріївської сільської територіальної громади, а саме: 19 січня 2022 року та триватиме до 03 лютого 2022 року включно.

Відповідно до статті 12 Закону громадськість в межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі (в тому числі в електронному вигляді) зауваження та пропозиції до визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту документу державного планування.

Ознайомитися з проєктом Програми та отримати додаткову інформацію можна за адресою: вул. Миру, буд. 7 Б, с. Андріївка, Краматорський район, Донецька область, 83436 aбо за телефоном: +380502110741.

Зауваження і пропозиції до Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Програми подаються до Андріївської сільської територіальної громади Краматорського району Донецької області.

Пропозиції та зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються.

Відповідальна особа:

Коновалова Інна Валеріївна – 050-211-07-41 Начальник відділу економічного розвитку, інвестицій, ЖКГ та благоустрою Андріївської сільської ради

 

Контактні дані:

тел. 050 211 07 41, e-mail:  gkhasr@ukr.net; 043042045@mail.gov.ua

 

ЗАЯВА

про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки 

до Програми економічного і соціального розвитку Андріївської сільської ТГ Краматорського району Донецької області на 2022 рік та основні напрямки діяльності на 2022 і 2023 роки

 

Замовник стратегічної екологічної оцінки

Андріївська сільська рада (ТГ) Краматорського району Донецької області

Адреса: вул. Миру, буд. 7 Б, с. Андріївка, Краматорський район, Донецька область, 83436

тел. +380502110741

e-mail: 04342045@mail.gov.ua; gkhasr@ukr.net

веб-сайт: https://andriivska-gromada.gov.ua/

 

 

2. Вид та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування

Програма економічного і соціального розвитку Андріївської сільської ТГ Краматорського району Донецької області на 2022 рік та основні напрямки діяльності на 2022 і 2023 роки (далі – Програма) є документом державного планування місцевого рівня, яким визначаються пріоритетні напрями економічного і соціального розвитку, підвищення стандартів життя населення шляхом розбудови інфраструктури, забезпечення якості та загальної доступності публічних послуг, підтримки ініціатив малого бізнесу та створення позитивного іміджу території громади.

Стратегічна екологічна оцінка Програми дає можливість зосередитися на всебічному аналізі можливого впливу планованої діяльності на довкілля та використовувати результати цього аналізу для запобігання або пом’якшення екологічних наслідків в процесі стратегічного планування.

Головною метою Програми є забезпечення розвитку територіальної громади шляхом створення необхідних умов спрямованих на забезпечення захисту життя, зменшення негативних наслідків в економіці громади, ефективного використання внутрішнього природно-ресурсного потенціалу, підвищення зайнятості населення, формування позитивного іміджу територіальної громади, забезпечення якості та загальної доступності публічних послуг, підвищення добробуту та стимулювання гармонійного розвитку населення.

Програма розробляється з урахуванням завдань та положень інших документів державного планування, а саме:

    • Закон України від 23.03.2000 №1602-III «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України» (із змінами);
    • Постанова Кабінету Міністрів України від 26.04.2003 року №621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проекту державного бюджету» (зі змінами);

        - Стратегія розвитку Донецької області на період до 2027 року та План заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року, затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 17 лютого 2020 року № 147/5-20;

         - Указ Президента України від 30 вересня 2019 року № 722/2019                    «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року»;

- Державна стратегія регіонального розвитку на 2021-2027 роки, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2020 року № 695;

- План заходів на 2021-2023 роки з реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 травня 2021 року № 497-р.

 

3. Інформація про те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля

         Програма охоплює такі види господарської діяльності: агропромисловий комплекс, дорожньо-транспортний комплекс,  бюджетна діяльність, житлово-комунальне господарство, освіта, охорона здоров’я, культура, туризм, спорт, охорона навколишнього природного середовища, соціальна сфера,  інвестиційна діяльність, розвиток інфраструктури, розвиток інформаційного простору, благоустрій, житлове господарство, комунальна інфраструктура тощо.

Відповідно до частини першої статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» здійснення оцінки впливу на довкілля є обов’язковим у процесі прийняття рішень про  провадження планової діяльності, визначеної частинами другою і третьою статті 3.

Даний  документ державного планування передбачає реалізацію видів діяльності або об'єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля.

 

  1. Ймовірні наслідки

а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення:

Виконання стратегічної екологічної оцінки передбачає аналіз та оцінку ймовірних наслідків та ризиків реалізації заходів прийнятих у Програмі на окремі компоненти довкілля (ґрунти, поверхневі та підземні водні ресурси, атмосферне повітря, рослинний та тваринний світ), соціально-економічні умови розвитку території, а також на здоров’я населення.

б) для територій з природоохоронним статусом:

Ймовірні наслідки від об’єктів інфраструктури, що пропонуються відповідно реалізації Програми, на території з природоохоронним статусом відсутні.

в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення:

Зважаючи на географічне положення території Маріупольської міської територіальної громади, транскордонні наслідки реалізації завдань Програми для довкілля, у тому числі здоров’я населення, не очікуються.

 

  1. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо проєкт Програми не буде затверджено

Зважаючи комплексність рішень, що обумовлюється необхідністю виконання стратегічних цілей Програми, призначених для різних видів соціальної, рекреаційної та комунікаційної діяльності, здійснюється розгляд виправданих альтернатив планованих рішень.

Загальною альтернативою є гіпотетичний (нульовий) сценарій, при якому дана Програма не затверджується.

 

  1. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки

Предметом стратегічної екологічної оцінки є Програма та її потенційний вплив на стан довкілля та здоров’я населення.

З огляду на стратегічний характер Програми, яка є головним документом економічного та соціального розвитку на місцевому рівні, ключове значення у виконанні СЕО такого документу є методи стратегічного аналізу.

Застосування цільового аналізу при проведенні стратегічної екологічної оцінки дозволить встановити відповідність Програми загальним цілям охорони довкілля та забезпечення безпечного для здоров’я населення середовища існування, що встановлені на місцевому та регіональному рівнях.

Комплекс методів проведення СЕО може бути розширений та поглиблений в залежності від характеру планованих рішень документу державного планування і міських цільових програм, виконання яких передбачається у 2022 році.

 

  1. Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування

Щодо заходів, спрямованих на запобігання, відвернення, уникнення, зменшення, усунення значного негативного впливу на здоров’я населення:  при здійсненні планової діяльності у відповідності до вимог ст. 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»  шкідливого впливу шуму на здоров’я населення, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів не передбачається. 

 

  1. Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку

Звіт про СЕО складається відповідно до статті 11 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» і містить інформацію про характер проєктних рішень з урахуванням сучасних знань і методів оцінювання.

 

  1. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання

Зауваження і пропозиції до Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки змін до Програми економічного і соціального розвитку  Андріївської сільської ТГ Краматорського району Донецької області на 2022 рік та основні напрямки діяльності на 2022 і 2023 роки, подаються до відділу економічного розвитку, інвестицій, ЖКГ та благоустрою Андріївської сільської територіальної громади за адресою:

вул. Миру, буд. 7 а, с. Андріївка, Краматорський район, Донецька область, 83436

aбо на електронну адресу: gkhasr@ukr.net

Відповідальна особа: начальник відділу економічного розвитку, інвестицій, ЖКГ та благоустрою

Коновалова Інна Валеріївна

+380502110741

Строк подання зауважень та пропозицій становить 15 діб з дня опублікування Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки Програми економічного і соціального розвитку Андріївської сільської ТГ Краматорського району Донецької області на 2022 рік та основні напрямки діяльності на 2022 і 2023 роки.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь