A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Звіт сільського голови Андріївської сільської територіальної громади Олени НІКІТІНОЇ за 2022 рік

Дата: 02.02.2023 07:55
Кількість переглядів: 65

Інформація щодо проведеної сільським головою роботи за 2022 рік

Стан виконання бюджету територіальної громади

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України бюджет Андріївської сільської територіальної громади на 2022 рік був затверджений рішенням сільської ради 24.12.2021 №VIII/9-434 «Про бюджет Андріївської сільської територіальної громади на 2022 рік, код бюджету 05509000000».

Виконання бюджету територіальної громади до 24 лютого 2022 року та під час дії правового режиму воєнного стану здійснювалося виконавчим комітетом сільської ради.

Протягом дії правового режиму воєнного стану видатки бюджету територіальної громади здійснювалися з урахуванням черговості платежів, встановленої постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».

За 2022 рік до загального фонду бюджету Андріївської сільської територіальної громади надійшло 57 741,2 тис.грн. власних та закріплених доходів, що на 2,5% або на 1 437,7 тис.грн. менше у порівнянні з 2021 роком, в тому числі в результаті зарахування (відповідно до положень статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з метою сталого проходження опалювального періоду 2021/2022 років) додаткових 4% податку на доходи фізичних осіб в сумі 1 075,5 тис.грн.

Зниження надходжень проти відповідного показника 2021 року дохідної частини бюджету Андріївської сільської територіальної громади в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України пояснюється прийняттям на державному рівні законодавчих змін щодо запровадженням низки податкових пільг.

За 2022 рік до загального фонду бюджету сільської територіальної громади надійшло

8 141,1 тис.грн. міжбюджетних трансфертів з державного бюджету.

Протягом дії правового режиму воєнного стану по територіях, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих, перерахування реверсної дотації до державного бюджету не здійснювалось. Не перерахування реверсної дотації до планових призначень склало 1 074,1 тис.грн.

Видаткова частина загального фонду бюджету сільської територіальної громади з урахуванням видатків, що здійснюються за рахунок трансфертів з бюджетів інших рівнів, виконана в сумі 47 781,2 тис.грн., з них на утримання бюджетних установ соціально-культурної сфери (заклади освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту, соціального захисту) спрямовано 33 056,9 тис.грн. В тому числі з метою підготовки закладів до роботи в умовах воєнного стану та в осінньо-зимовий період при нестабільності можливого постачання газу, електроенергії на закупівлю електрогенераторів було спрямовано

355,2 тис.грн., на технічне обслуговування котелень – 93,7 тис.грн., на придбання палива для твердопаливних котлів – 330,0 тис.грн.

Не зважаючи на напружений стан виконання бюджету Андріївської сільської територіальної громади в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України, було забезпечено своєчасну та у повному обсязі виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери із нарахуваннями на неї по закладах, що фактично здійснювали свою діяльність, а також оплату простою (з урахуванням особливостей, внесених з цього питання до законодавчих та нормативно-правових актів в умовах дії правового режиму воєнного стану).

Крім того, згідно із законодавчо визначеними повноваженнями щодо залучення коштів місцевих бюджетів на виконання місцевих програм, були передбачені кошти для впровадження повноважень місцевих органів влади в різних сферах діяльності, в тому числі з урахуванням впливу правового режиму воєнного стану.

Для забезпечення населення Андріївської сільської територіальної громади якісними комунальними послугами в умовах воєнного стану з можливими викликами нестабільного постачання електричної енергії з місцевого бюджету комунальному підприємству Андріївської сільської ради «Грінтур» було спрямовано фінансову підтримку у розмірі 2 598,5 тис.грн. для покриття видатків захищених статей (виплата заробітної плати, оплата за енергоносії).

На заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій (КПКВ 8110) було витрачено 22,7 тис.грн. (заходи із запобігання поширенню на території громади гострої респіраторної хвороби COVID-19).

Рішенням від 24.12.2021 №VIII/9-436 був створений резервний фонд сільського бюджету Андріївської сільської ради на 2022 рік. У зв’язку із відсутністю потреби кошти резервного фонду у 2022 році не використовувались.

Протягом 2022 року з місцевого бюджету на надання допомоги населенню, в тому числі для організації евакуації та облаштування «пунктів незламності», було спрямовано 200,3 тис.грн.

За рахунок коштів бюджету територіальної громади на виконання Програми забезпечення заходів територіальної оборони на території Андріївської сільської територіальної громади на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Андріївської сільської ради від 28.02.2022 № VIIІ/10-480, у 2022 році здійснювалися відповідні заходи, передбачені Програмою.

З метою посилення зміцнення обороноздатності держави в межах повноважень, наданих законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про правовий режим воєнного стану», «Про основи національного спротиву» була надана підтримка військовим формуванням, утвореним відповідно до законів, та іншим державним органам, що наразі забезпечують відсіч збройній агресії Російської Федерації проти України на території області, відповідно до:

- Програми «Поліцейський офіцер громади» Андріївської сільської ради на 2021-2023 рік, затвердженої рішенням Андріївської сільської ради від 25.02.2021 № VIIІ/3-120;

- Цільової соціальної програми щодо зміцнення захисту населення, території та об’єктів Андріївської територіальної громади від пожеж, надзвичайних ситуацій, стихійних лих та їх наслідків, шляхом покращення матеріально-технічної бази 12 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області на 2022 рік, затвердженої рішенням Андріївської сільської ради від 30.06.2022 № VIIІ/11-487;

- Програми підтримки військових частин Збройних сил України, підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань, розміщених (дислокованих) на території Андріївської сільської територіальної громади Краматорського району Донецької області, на 2022-2023 роки, затвердженої рішенням Андріївської сільської ради від 30.09.2022 № VIIІ/13-502.

Додатково відповідно до рішення Андріївської сільської ради від 09.09.2022 № VIIІ/12-500 «Про внесення змін до рішення Андріївської сільської ради від 24.12.2021 №VIII/9-434 «Про бюджет Андріївської сільської територіальної громади на 2022 рік, код бюджету 05509000000»» з місцевого бюджету до державного бюджету було передано кошти у вигляді субвенції для потреб ГУНПУ в Донецькій області (підготовка до опалювального періоду).

Надання адміністративних послуг

Переліком адміністративних послуг, які надаються через відділ з питань надання адміністративних послуг та державної реєстрації Андріївської сільської ради, на який покладено функції з організації роботи Центру надання адміністративних послуг, запроваджено надання 257 таких послуг.

У період дії воєнного стану фактично надається 151 адміністративна послуга, серед яких 27 соціального характеру.

Загальна кількість наданих протягом 2022 року адміністративних послуг – 1 119.

Протягом періоду дії воєнного стану відновлено доступ до Програмного комплексу Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».

З метою надання на підвідомчій території адміністративних послуг з державної реєстрації народження фізичної особи та її походження, шлюбу чи смерті, ведеться робота щодо поновлення доступу до реєстру ДРАЦС.

Житлово-комунальне господарство

Фактів руйнації об’єктів житлового фонду, водопровідно-каналізаційного господарства чи газопостачання на підвідомчій території не зафіксовано.

З метою підготовки закладів бюджетної сфери громади до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років було придбано:

- 4 генератори;

- 161 м3 деревини паливної;

- 20 т вугілля кам’яного.

Проведена робота із надання благодійної допомоги у вигляді деревини паливної пільговим категоріям громадян Андріївської сільської територіальної громади Краматорського району Донецької області. Охоплено 54 особи, обсяг наданої допомоги – 108 м3.

Дорожнє господарство, транспорт та зв’язок

Протягом 2022 року аварійні та відновні роботи доріг загального користування місцевого значення комунальної власності, загальною протяжністю 23,2 км, не проводилися.

Основними роботами з утримання доріг були:

- взимку – обробка протиожеледними матеріалами та очищення від снігу,

- протягом весняного та осіннього періоду – очищення узбічь від сміття та багаторазове скошування бур’янів та карантинної рослинності.

Автобусні маршрути загального користування, що не виходять за межі території громади, відсутні. У разі виникнення потреби, перевезення здійснювались в індивідуальному порядку із залученням транспортних засобів комунальної власності.

На території громади протягом 2022 року централізоване обслуговування абонентських пристроїв забезпечували дві базові станції оператору мобільного зв’язку Vodafone. Базові станції оснащені резервними джерелами живлення (батареями), які автоматично вмикаються у випадках, коли припиняється централізоване електроживлення.

Освіта

Мережа освітніх закладів на території громади представлена 2 закладами загальної середньої освіти та 2 – дошкільної.

Всього у закладах загальної середньої освіти 22 класи, в дошкільних закладах – 3 групи. Загальна кількість учнів по усіх навчальних закладах становить 224, кількість дошкільнят – 41.

В освітній галузі громади задіяні 83 працівники.

Протягом 2022 року освітній процес в закладах загальної середньої освіти громади відбувався з використанням дистанційних технологій. Освітніми послугами було охоплено 100% дітей відповідної вікової категорії.

В закладах дошкільної освіти освітній процес призупинено з 01.09.2022.

З метою виявлення та подальшого супроводу дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти заключено договір з ІРЦ Краматорської міської ради. Дітей даної категорії на підвідомчій території не виявлено, відповідно інклюзивні класи та групи – відсутні.

Станом на 01.01.2023 на території громади знаходяться 128 учнів, 96 учнів (43%) – евакуйовано до більш безпечних регіонів країни.

Педагогічних працівників, які залишаються на території громади, 18 осіб (50% від загальної чисельності педпрацівників).

Протягом 2022 року педагогічними працівниками проводились групові та індивідуальні консультації із застосуванням засобів дистанційної роботи. Питання щодо створення освітньо-консультативних пунктів на території громади не розглядалось у зв’язку із відсутністю потреби.

Під час воєнного стану учасники освітнього процесу, які потребують психолого-педагогічних послуг, можуть звернутися до психологів (2 особи), які працюють на базі обох ЗЗСО, та отримати онлайн консультацію. Додаткова інформація висвітлюється на вебсайтах закладів та сторінках в соціальних мережах.

В трьох з чотирьох освітніх закладів громади (2 ЗЗСО та 1 ЗДО) наявні захисні споруди (протирадіаційні укриття – ПРУ). За результатами комісійного обстеження, стан ПРУ – умовно готові. Протягом 2022 року коштів на облаштування чи поліпшення ПРУ, що знаходяться в закладах освіти, з місцевого бюджету не направлялось.

«Пункти незламності» на території закладів освіти не розташовані.

У зв’язку із введенням воєнного стану було проведено роботу з евакуації матеріально-технічних цінностей закладів освіти, в тому числі: комп’ютерна техніка – 100%, мультимедійні дошки – 100%, інше майно (телевізори, принтери, проектори тощо) – 70%.

На балансі одного із закладів загальної середньої освіти перебуває 1 шкільний автобус. Протягом 2022 року додаткове придбання шкільних автобусів не відбувалося у зв’язку із відсутністю потреби.

Фактів пошкодження та/або руйнування об’єктів освіти внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України на підвідомчій території не зафіксовано.

Соціальний захист населення

Організація роботи з надання соціальних послуг на території громади в умовах воєнного стану та відключення електроенергії з урахуванням безпекової ситуації протягом звітного періоду здійснювалась спеціалістом з питань соціального захисту та обслуговування населення виконавчого комітету сільської ради, працівниками комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Андріївської сільської ради, начальником Служби у справах дітей Андріївської сільської ради та адміністратором відділу з питань надання адміністративних послуг сільської ради під керівництвом сільського голови. Спектр цих послуг є досить широким — від послуг з догляду вдома, різноманітної допомоги з подолання тих чи інших складних життєвих обставин до комплексних медико-соціальних послуг, що передбачають укладання договору на проживання особи, яка опинилася в СЖО, у спеціалізованій установі із відшкодуванням вартості перебування такої особи за рахунок коштів місцевого бюджету. Слід зауважити, що протягом 2022 року особлива увага приділялась проведенню роз’яснювальної роботи серед вразливих, малозахищених та незахищених категорій населення щодо необхідності евакуації до безпечних регіонів країни

Протягом 2022 року на території громади діяли наступні місцеві програми у сфері соціального захисту населення:

1. Програма забезпечення учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб житлом на території Андріївської сільської територіальної громади Краматорського району Донецької області на 2022-2024 роки, затверджена рішенням Андріївської сільської ради від 24.11.2021 № VIII/8-377;

2. Програма відшкодування витрат на надання пільг із послуг зв'язку окремим категоріям громадян Андріївської сільської ради на 2022 рік, затверджена рішенням Андріївської сільської ради від 24.11.2021 № VIII/8-388;

3. Сільська Програма відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян на міжміських маршрутах загального користування автомобільним транспортом до м.Краматорськ на 2022-2024 роки, затверджена рішенням Андріївської сільської ради від 24.11.2021 № VIII/8-389;

4. Програма підтримки учасників АТО та членів їх сімей – жителів Андріївської сільської ТГ на 2022 рік, затверджена рішенням Андріївської сільської ради від 24.12.2021 № VIII/9-465;

5. Програма «Турбота» по поліпшенню соціального захисту громадян на 2022-2024, затверджена рішенням Андріївської сільської ради від 24.12.2021 № VIII/9-466;

6. Програма соціального захисту фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на території Андріївської сільської ради на 2022-2024 роки, затверджена рішенням Андріївської сільської ради від 30.06.2022 № VIII/11-490.

Проведення на підвідомчій території інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань соціального захисту населення здійснюється на постійній основі під час особистих зустрічей з мешканцями громади, шляхом надання консультацій в телефонному режимі та розміщення відповідних матеріалів на сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Кількість гуманітарної/благодійної допомоги, залученої територіальною громадою протягом 2022 року, складає 64.4 тис.кг.

Кількість сформованих/отриманих продовольчих наборів тривалого зберігання відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 № 328 «Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану», становить 5744 одиниць. Кількість осіб, яких було забезпечено такими продовольчими наборами (товарами) – 1920, що становить 100% від загальної чисельності потребуючих. До Відділу з питань надання адміністративних послуг Андріївської сільської ради за 2022 рік жодної заяви не надходило для компенсації витрат за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану.

Фізична культура та спорт

До моменту введення воєнного стану спортивну навчально-тренувальну роботу на підвідомчій території здійснював 1 інструктор. З 16.05.2022 працівника переведено в режим простою.

ДЮСШ та центри «Спорт для всіх» на території громади відсутні.

Участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях протягом 2022 року спортсмени громади не приймали.

Підтримка спортсменів громади шляхом заохочення (виплата стипендій чи винагород) не відбувалася.

Культура

Мережа закладів культури територіальної громади налічує 4 заклади: 2 бібліотеки та 2 клубних заклади. В галузі задіяні 13 працівників.

Протягом 2022 року кадровий потенціал закладів культури, що перебувають в комунальній власності територіальної громади, збережено в повному обсязі.

Заборгованість із виплати заробітної плати працівникам культури станом на 01.01.2023 відсутня.

Протягом звітного періоду матеріально-технічне та фінансове забезпечення закладів культури громади відбувалося в повному обсязі відповідно до фактичних потреб, враховуючи обмеження, спричинені введенням воєнного стану.

Заклади позашкільної мистецької освіти на підзвітній території відсутні.

Охорона здоров’я

Мережу закладів охорони здоров’я громади складають амбулаторія загальної практики сімейної медицини та фельдшерсько-акушерський пункт.

Із місцевого бюджету в 2022 році на забезпечення функціонування закладів охорони здоров'я громади було витрачено 1 315,027 тис.грн.

Договір із Національною службою здоров'я України був підписаний та чинний протягом усього 2022 року.

У 2022 році на підвідомчій території працював один фармацевтичний заклад (аптечний пункт). Працювала програма «Доступні ліки».

Протягом 2022 року вдалося забезпечити надання стоматологічних послуг на території громади шляхом відновлення роботи кабінету відповідних послуг.

Сільський голова НІКІТІНА Олена


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь