A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Фахівці Слов’янського міського центру зайнятості продовжують зустрічі з роботодавцями, які тимчасово перемістилися в інші міста України.

Дата: 06.02.2023 10:50
Кількість переглядів: 67

 

Фахівці Слов’янського міського центру зайнятості продовжують зустрічі з роботодавцями, які тимчасово перемістилися в інші міста України.

Війна та пов’язані з нею воєнні дії, запровадження воєнного стану є саме такими обставинами, що виникли незалежно ані від роботодавця, ані від робітників. Сьогодні наша розповідь присвячена одному з підприємств Слов’янська. ТОВ «Слов'янський комбінат м'ясопродуктів» - підприємство з сучасною технологією вирощування, переробки, зберігання та реалізації м'яса птиці. Товариство розпочало свою діяльність в 2001 році, з чисельністю понад 200 робітників й продовжує працювати навіть сьогодні. До 24-го лютого всі потужності зосереджувалися в Слов’янську та Слов’янському районі, однак нині частину виробництва довелося евакуювати. Зважаючи на те, що основною причиною була загроза небезпеки працівникам, відсутність умов утримання та забезпечення життєдіяльності птиці, необхідності для виконання поточних функцій - було прийнято рішення про  переміщення у безпечний регіон країни.

Фахівцеві Слов’янського міського центру зайнятості, який безпосередньо побував на новому об’єкті дислокації, вдалося поспілкуватися з начальником птахо-комплексу  Михайлом Стригою та в телефонній розмові з керівником підприємства Ігорем Шашиним. Завдяки злагодженій команді, рішучих, наполегливих дій директора та не одного місяця пошуків розташування, було знайдено мальовниче село Малий Браталів Житомирської області. «Спочатку демонтувати все необхідне, потім — завантажити, перевезти й розвантажити, а після цього – змонтувати. Ось, за яким планом ми діяли.  Завдання виявилося не з простих, а навіть з зірочкою. Бо звісно, не буває приміщень, які відповідають потребам підприємства абсолютно за всіма критеріями. Та перебудування корпусів, перевезення європейського устаткування і підключення комп’ютерного  автоматичного обладнання   увінчалося успіхом» - говорить директор. « Саме складне для нас стало питання, як  зберегти батьківське стадо птиці – серце всієї організації. Для повноцінного утримання птиці потрібні конкретні умови, аби розміститися. Конкретне приміщення, з певними особливостями. Тобто кухня якогось ресторану — це точно не наш варіант» - продовжив розповідь Михайло Стрига. На сьогоднішній день підприємство ще не вийшло на ті об’єми обороту продукції, які були до початку війни. Однак це не заважає їм працювати і відновлюватися. Тим більше тільки в самому с. Малий Браталів було створено 18 робочих місць. Серед яких і місцеві і робітники зі Слов’янська. Бізнес не перереєстровували, тож підприємство продовжує платити податки в бюджет Слов’янська. Кажуть, що таким чином підтримують свій регіон.

Фахівчиня  центру зайнятості в процесі спілкування з керівництвом підприємства обговорили основні напрямки подальшої співпраці. Шляхи укомплектування поточної та перспективної потреби в вільних робочих місцях і вакантних посадах, механізм отримання компенсації при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб, можливості щодо організації професійної підготовки потрібних працівників під гарантоване працевлаштування на підприємство, організації робіт тимчасового характеру.

В підсумку хочеться зазначити, що в такий нелегкий час для всіх нас, ТОВ «Слов'янський комбінат м'ясопродуктів» як завжди залишається відкритим для діалогу та співпраці з Слов’янським міським центром зайнятості незалежно від місця перебування. Отож рішення щодо переміщення є прикладом боротьби в тилу, яке не лише дозволяє продовжити функціонування підприємства, а й напряму допомагає Збройним Силам України, створює робочі місця, підтримує бюджет міста. Безумовно, такі підприємства - це свідомий, здатний протистояти складним обставинам бізнес, який задає тенденції на ринку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь