A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації

Дата: 03.06.2023 09:00
Кількість переглядів: 31

 

Фото без опису

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Валентина Бурова померла в Маріуполі 16 березня 2022 року. Її непокоїло серце, але через постійні обстріли міста швидка не приїжджала, медичної допомоги не було. Серце Валентини Бурової зупинилося. Їй було 83 роки.

Валентина Іванівна разом із чоловіком – краєзнавцем, письменником Сергієм Буровим, мешкала в багатоповерхівці на вулиці Троїцькій. До підвалу не спускалися. Залишалися у квартирі. 16 березня Сергій Давидович підійшов до дружини. Вона сиділа в кріслі навпроти телевізора. Доторкнувся до її плеча. Але дружина вже була холодною. 

«Я змогла дістатися їхнього будинку наприкінці березня. Зустріла сусідів. Вони і сказали, що тьотя Валя померла 16 березня. Її винесли на подвір'я. Поклали до розбитої автівки. Там ще були тіла. 19 березня їх вивезли, але куди – невідомо. Я шукала тітку. Проте результату – жодного. Місце поховання невідомо», – розповіла племінниця Ганна Іванова. 

Валентина Іванівна допомагала Сергію Давидовичу писати про Маріуполь. Була співавторкою книг «Мариуполь.Былое», «Мариуполь и мариупольцы». Вони були подружжям, про які кажуть – дихали одним повітрям і не уявляли життя одне без одного. У парі прожили 60 років. Чоловік пережив дружину на 15 днів. 31 березня його серце також зупинилося. 

«Валентина Іванівна, наша тьотєчка Валечка, була для нас взірцем людини, фахівця, жінки, дружини. На її день народження завжди збиралося багато людей. Родина, друзі, колеги, знайомі. Телефон 2-3 дні міг не замовкати. Її мудрість, доброта і, водночас, життєва стійкість та професіоналізм приваблювали оточуючих. Великою підтримкою та сенсом життя був її чоловік, Буров Сергій Давидович. Так разом і пішли в березні 2022 року. Через відсутність медичної допомоги, через стрес та холод», – сказала племінниця Ганна Іванова.

З 24 лютого росіяни вбили 1542 мирних жителя Донеччини, поранили ще 3632. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь