A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

29 грудня 2018 року Андріївська та Сергіївська сільські школи приймуть участь у Параді ялинок на оновленій центральній площі міста Краматорськ

Дата: 20.12.2018 08:59
Кількість переглядів: 438

 

Фото без опису

У Краматорську вже третій рік поспіль відбуватиметься Парад ялинок. На центральну площу міста прикрашені ялинки привезуть команди з усіх краматорських шкіл. Свято заплановане на 29 грудня.  Цього року до Краматорська долучиться Андріївська сільська громада, з якою місто підписує договір про міжмуніципальне співробітництво.

Прикраси для ялинок власноруч виготовлять учні  Андріївської  та Сергіївської сільських шкіл, які вперше долучаться до Параду ялинок на оновленій центральній площі Краматорська.

Місто продовжує співробітничати з Андріївською ОТГ у сфері освіти – в Сергіївській школі навчаються діти з краматорського села Привілля. В поточному році має завершитись процедура підписання першого в Донецькій області  договору про міжмуніципальне співробітництво між Краматорськом та Андріївської ОТГ. Для такої форми взаємин обрали медичну галузь – сільські жителі громади матимуть можливість отримувати медичну допомогу другого рівня в лікарнях Краматорська. Консультаційну та експертну підтримку у процесі підготовки та укладання договору про міжмуніципальне співробітництво Андріївській ОТГ надає Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

«Створення спроможних об’єднаних територіальних громад – один з кроків децентралізації, - зазначає Максим Ткач, радник з питань децентралізації Донецького ЦРМС. – У подальшому треба міркувати над стратегією розвитку території. Міжмуніципальне співробітництво у різноманітних формах – один з вагомих інструментів, які громада може застосовувати для раціонального використання власних ресурсів. Не розбудовувати, а потім утримувати власну інфраструктуру, а дивитись, хто знаходиться поряд і з ким можна співпрацювати за різними напрямками».

На думку експерта, важливим фактором об’єднання зусиль є те, що Краматорськ та Андріївська ОТГ підходять не лише формально до виконання договору про співробіництво, але й беруть участь у таких спільних заходах, як Парад ялинок. Для дітей подібні активності важливі для більш повного розкриття свого потенціалу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь