A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

«Муніципальна няня»! Урядовий проект з підтримки молодих батьків, який запрацював з 1 січня 2019 року.

Дата: 09.04.2019 10:55
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

«Муніципальна няня»! Урядовий проект з підтримки молодих батьків, який запрацював з 1 січня 2019 року.

В рамках проекту держава компенсує частину витрат на послуги няні для дітей до 3 років. Сума відшкодування рівна розміру прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, станом на сьогодні це 1626 гривень на місяць. У Міністерстві соцполітики наголошують, що компенсація на няню не заміняє інші соціальні виплати на дитину і виплачується окремо за бажанням батьків.

Жодних зобов’язань виходити із декретної відпустки через «Муніципальну няню» також немає. У відомстві наголошують, що на компенсацію за послугу можуть розраховувати як батьки, які працюють, так і ті, хто перебуває у декретній відпустці. Які умови відшкодування? Згідно з постановою Кабміну, батьки самі шукають і обирають фахівця. Єдина обов’язкова умова для компенсації від держави – це офіційне працевлаштування доглядальниці. Органи соцзахисту залишають за собою право перевірити в державних реєстрах інформацію про няню. Вона повинна бути зареєстрована як ФОП або юридична особа, що надає послуги по догляду за дітьми. Як оформити? Для оформлення державної допомоги одному з батьків – отримувачів послуг «муніципальна няня» потрібно звернутись в управління соціального захисту населення за місцем проживання з наступними документами:

- заявою про надання компенсації послуги «муніципальна няня»;

-заявою про перерахування коштів для компенсації послуги «муніципальна няня»;

- копією договору між отримувачем послуги «муніципальна няня» та муніципальною нянею;

- документами, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня» (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка).

До заяви додаються копії:

- свідоцтва про народження дитини;

- паспорта отримувача компенсації послуги «муніципальна няня» з даними про прізвище, ім’я та по батькові, дату його видачі та місце реєстрації;

- документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземця та особи без громадянства;

- документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу та мають про це відмітку в паспорті) отримувача компенсації послуги «муніципальна няня».

Строк подачі документів – місяць із моменту укладання угоди з нянею. Крім того, щомісяця до 5 числа потрібно надавати документи про оплату праці няні. Виплата компенсації послуги «муніципальна няня» здійснюється щомісяця на підставі поданих отримувачем послуги «муніципальна няня» документів, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь