A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Андріївська сільська рада (ОТГ) доводить до відома суб’єктів господарювання усіх форм власності лист Донецької обласної військово-цивільної адміністрації від 24.02.2020р. № 0.2/16-1137/4-20 «Про факти продажу військовослужбовцям алкогольних напоїв"

Дата: 02.03.2020 15:33
Кількість переглядів: 276

Шановні суб’єкти господарювання!

Андріївська сільська рада (ОТГ) Слов'янського району Донецької області доводить до відома суб’єктам господарювання усіх форм власності лист Донецької обласної військово-цивільної адміністрації від 24.02.2020р. № 0.2/16-1137/4-20 «Про факти продажу військовослужбовцям алкогольних напоїв».

Незважаючи на вжиті заходи, які спрямовані на попередження вчинення правопорушень серед військовослужбовців, на даний час продовжують мати місце випадки вживання військовослужбовцями алкогольних напоїв.
На адресу облдержадміністрації продовжують надходити листи від штабу операції Об'єднаних сил щодо фактів продажу суб'єктами господарської діяльності алкогольних напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України у містах та районах області.

Посадовим особам Донецького зонального відділу Військової служби правопорядку та військових комендатур Збройних Сил України протягом січня поточного року здійснені перевірки щодо дотримання суб'єктами господарської діяльності, що реалізують алкогольні напої, виконання розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27.03.2015 № 115 «Про встановлення заборони щодо продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв» (із змінами) на період проведення операції об'єднаних сил на території Донецької області діє заборона продажу військовослужбовцям алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі (пиво, слабоалкогольні напої тощо).

За результатами перевірок встановлено, що не всі суб'єкти господарської діяльності дотримуються виконання цього розпорядження та продовжують здійснювати продаж алкогольних напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України. На всіх суб'єктів господарювання складені протоколи про адміністративні правопорушення за статтями 155 та 156 Кодексу україни про адміністративні правопорушення.
Слід зазначити, що в області зосереджено велика кількість військових частин і підрозділів. Продаж алкогольних напоїв під час виконання ними службових обов'язків може створити напружену соціально-психологічну ситуацію серед мешканців області та призвести до травматизму та загибелі як серед військовослужбовців, так і серед цивільного населення.
Стан алкогольного сп'яніння військовослужбовця негативно впливає на швидкість реакції та прийняття ним рішень, що є особливо небезпечним в критичних ситуаціях, які можуть виникати в умовах особливого періоду під час проведення операції об'єднаних сил.
Чиним розпорядженням голови облдержадміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації від 27.03.2015 № 115 «Про встановлення заборони щодо продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв» (із змінами) на період проведення операції об'єднаних сил на території Донецької області діє заборона продажу військовослужбовцям алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі (пиво, слабоалкогольні напої тощо). Але не всі суб'єкти господарської діяльності дотримуються виконання цього розпорядження та продовжують здійснювати продаж алкогольних напоїв військовослужбовцям.
Дане питання знаходиться на постійному контролі фахівців контролюючих органів міста.
У зв’язку з цим виконавчий комітет Андріївської сільської ради звертається до суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв не вчиняти на території сільської ради продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, тощо у період з 22 годин вечора до 08 години ранку, а також заборонити продаж особам, які мають ознаки належності до будь-якого військового формування ( наявність військової форми, озброєння тощо).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь