A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Штам COVID-19 «Омікрон» дістався Донецької області

Дата: 24.01.2022 10:16
Кількість переглядів: 375

 

Перші випадки захворювання на новий штам коронавірусної інфекції «Омікрон» зафіксовані в Донецькій області. Про це заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров'я ДонОДА Олександр Педенко повідомив на брифінгу 18 січня.

За його словами, лабораторії регіону не оснащені необхідним обладнанням, щоб проводити тести для виявлення омікрон- та дельта-штамів коронавірусної інфекції. Зразки відправляють до лабораторії Центру громадського здоров'я до Києва.

«У січні до рефренс-лабораторії було направлено зразки від 30 людей, із яких у 14, майже половини, було виявлено новий штам. Решта – «Дельта», – розповів Олександр Педенко.

За даними Міністерства охорони здоров'я, у заражених омікрон-штамом найчастіше спостерігаються такі симптоми: нежить (73%), біль голови (67,5%), втома (63,5%), чхання (60%), біль у горлі (59) 6%). Водночас не виявлено суттєвої відмінності від симптомів штаму «Дельта», який зараз домінує в Україні. Разом із зазначеними вище симптомами також спостерігається кашель (43,5%), хрипкий голос (35,7%), озноб або тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху та/або смаку ( 23 7%).

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данилов заявляв, що Україні не вдасться уникнути нової хвилі COVID-19 через стрімке поширення штаму «Омікрон» і зазначав, що вона очікується вже в лютому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь