Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Які є програми державної підтримки застрахованих осіб у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу)?

Дата: 14.09.2022 08:19
Кількість переглядів: 86

 

Які є програми державної підтримки застрахованих осіб у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу)?

З цим питанням часто звертаються до фахівців служби зайнятості Донеччини роботодавці, які скоротили свою діяльність через війну. Однією з них є надання допомоги по частковому безробіттю, яке регламентується статтею 47 Закону України «Про зайнятість населення» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/5067-17#Text) та відповідним Порядком надання цієї допомоги (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/702-2022-%D0%BF#Text).

Фото без опису

Вона надається за певних умов щомісяця застрахованим особам (працівникам та фізичним особам-підприємцям) у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу) у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг у роботодавця. Причини для цього можуть бути економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.

Наразі максимальний розмір допомоги по частковому безробіттю у розрахунку на одного працівника або фізичну особу-підприємця не може перевищувати 50 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

Сума допомоги надається роботодавцям для виплати своїм працівникам, а також фізичним особам-підприємцям на строк зупинення або скорочення своє діяльності, але не більш як 180 календарних днів сумарно протягом 36 місяців з дня зупинення (скорочення), в тому числі з урахуванням строку отримання такої допомоги під час карантину, введеного для боротьби із коронавірусною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь