Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Інформація щодо реалізації права на отримання житлової субсидії

Дата: 04.10.2022 07:54
Кількість переглядів: 77

 

Інформація

щодо реалізації права на отримання житлової субсидії

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку призначення та виплати житлових субсидій відповідно до  постанови Кабінету Міністрів  України  від 16 вересня 2022 р. №1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України».

Пенсійний фонд буде виплачувати субсидії з 1 жовтня 2022 року, а з 1 грудня – призначати житлові субсидії.

Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом громадянина України або тимчасовим посвідченням громадянина України (для іноземців та осіб без громадянства — паспортним документом іноземця або документом, що посвідчує особу без громадянства, посвідкою на постійне/тимчасове проживання, посвідченням біженця або іншим документом, що підтверджує законність перебування іноземця чи особи без громадянства на території України), згідно з постановою подає заяву та декларацію:

•          структурному підрозділу з питань соціального захисту населення (де є приймальні),

•          посадовим особам виконавчого органу,

•          центру надання адміністративних послуг за зареєстрованим / задекларованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи – за фактичним місцем проживання),

•          органу Пенсійного фонду України – незалежно від місця проживання. Заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України з 01.12.2022 року, мобільний додаток Пенсійного фонду України  року або Портал Дія з 01.12.2022 року, офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також інформаційні системи Мінсоцполітики (з накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису). У разі подання заяви та декларації через Портал Дія особа громадянина посвідчується паспортом громадянина України (завантажено документ).

У разі прийняття рішення про відмову в призначенні житлової субсидії уповноважений орган повідомляє заявнику про прийняте рішення протягом трьох календарних днів з дня його прийняття. При цьому уповноважений орган інформує заявника про прийняте рішення в паперовій формі з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис із зазначенням причин відмови і порядку оскарження прийнятого рішення або через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України  або Портал Дія.”;

У період дії воєнного стану в Україні структурний підрозділ з питань соціального захисту населення може повідомляти заявнику про прийняте рішення в телефонному режимі із внесенням відповідного запису до окремого журналу реєстрації інформування заявників.

Заявник має право оскаржити до суду рішення структурного підрозділу з питань соціального захисту населення щодо розміру призначеної субсидії або про відмову в призначенні житлової субсидії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь