Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації

Дата: 09.10.2022 09:00
Кількість переглядів: 49

 

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА,Андріївська громада та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Боєць територіальної оборони Володимир Линський, позивний Фенікс, загинув 20 вересня 2022 року біля міста Лиман. У серпні захиснику виповнилося 57 років.

Володимир Линський жив та працював у місті Краматорськ, брав участь антитерористичній операції. З 2014 року активно займався волонтерською, громадською та політичною діяльністю. Він очолював організацію «ПРАВИЙ СЕКТОР - ДОНЕЦЬК» у м. Краматорськ, а згодом став очільником відокремленого  підрозділу громадської організації «Державницька ініціатива Яроша». Пан Володимир брав активну участь у розвитку громадянського суспільства Донеччини, був ініціатором та учасником багатьох патріотичних заходів, спрямованих на протистояння російській агресії, вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, загиблих добровольців та військовослужбовців у російсько-українській війні. Він був головою комітету з питань АТО/ ООС громадської ради при Донецькій облдержадміністрації.

 З початком повномасштабного вторгнення Володимир приєднався до територіальної оборони та знову вирушив на передову боротися з російськими окупантами. 

«Ми разом пішли до військкомату і всі сім місяців не розлучалися, разом виконували завдання. Я розкажу, як він воював: він воював завзято, як справжній воїн, ніколи не відмовлявся від жодного завдання. Я знаю, які в нього вади були з ногою, з коліном, як у нього боліло. Але друг «Фенікс» постійно йшов будь-куди. Я скажу, що командири питали в нього поради, як у людини, досвідченої у житті. Але він виявився і воїном досвідченим… Ми разом форсували Донець… Він воював завзято, у нього горіли очі, і помер він як воїн», – розповів на прощанні із захисником його побратим Максим.

З 24 лютого росіяни вбили 961 мирного жителя Донеччини, поранили ще 2347. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь