Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації

Дата: 09.04.2023 09:00
Кількість переглядів: 55

 

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

8 квітня 2022 року в Краматорську загинула 66-річна Тетяна Миколенко. Вона була на Привокзальній площі міста. Того дня о 10.28 російські війська обстріляли залізничний вокзал з ракетного комплексу «Точка У». 

«Її важко поранили на вокзалі, вона потрапила у лікарню і ввечері померла. Ми її довго шукали, лише після 20 квітня впізнали її за одягом на фото, яке розмістили у групі в фейсбуці. Потім я виставила пост у соціальних мережах, першою мені зателефонувала медсестра із лікарні в Дружківці, що неподалік Краматорська, і сказала – Тетяна померла в неї на руках. Її прізвище, як і багатьох інших загиблих, було написане у неї на руці», – розповіла подруга Ольга Мороз.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, коли почалися масові обстріли Краматорська, Тетяна поїхала до подруг у Хмельницький.  Жінка побула там три дні, винайняла житло і вирішила повернутися додому вимкнути холодильник і забрати ще деякі документи. Тетяна сіла на потяг до Слов'янська, а коли доїхала туди, зателефонувала подругам, що все гаразд і вона рушатиме до Краматорська. Саме тоді жінка останній раз виходила на зв'язок.

Тетяна Миколенко народилася у Слов'янську, у 1976 році після закінчення інституту її скерували за розподілом у Краматорськ. Тут жінка багато років пропрацювала вчителькою трудового навчання і креслення. 

«Таня була дуже відповідальною людиною, їздила з учнями на всеукраїнські олімпіади з трудового навчання, де займали призові місця. Багато уваги приділяла дітям, займалася з ними українською народною творчістю, виготовляли різні композиції, ляльки мотанки тощо», – розповіла про загиблу подруга Ольга Мороз.

8 квітня 2022 року внаслідок ракетного удару по залізничному вокзалу у м. Краматорськ загинула 61 людина, поранено - 121. 

З 24 лютого росіяни вбили 1463 мирних жителів Донеччини, поранили ще  3361.  Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь