Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Поліція Донеччини закликає вірян не утворювати великих скупчень біля храмів у Великдень

Дата: 14.04.2023 22:40
Кількість переглядів: 47

 

Фото без опису

Про це повідомив начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко під час спільного брифінгу з начальником Донецької обласної військової адміністрації Павлом Кириленком та начальником Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексієм Мігріним. Святкові богослужіння відбудуться у 121 культовій споруді. Доступ до храмів буде відкритий весь час за винятком комендантської години й сигналів повітряної тривоги. Для забезпечення публічної безпеки залучено максимальну кількість поліцейських.

Російські війська б’ють по релігійним спорудам - наразі на Донеччині зруйновано 30 церков. 

Руслан Осипенко повідомив, що через загрозу ворожих обстрілів поліцейські вживають заходів щодо недопущення великих скупчень людей. Нічні богослужіння відбуватимуться за зачиненими дверима за участю лише священників і осіб, які мешкають на території храмів. Загальний доступ до культових споруд буде дозволено після закінчення комендантської години, а освячення проходитимуть орієнтовно з 5-ї години ранку.

До охорони публічного порядку та безпеки буде залучено понад 500 поліцейських разом з працівниками ДСНС, СБУ, ДФТГ, військової служби правопорядку.

«Для безпеки вірян сформовано додаткові екіпажі, залучено 10 груп парамедиків і 5 загонів «Білий Янгол». У постійній готовності перебувають підрозділи спецпризначення. Для належної взаємодії та координації роботи між обласною військовою адміністрацією, підрозділами поліції, іншими службами та своєчасного реагування на можливі зміни в оперативній обстановці розгорнуто Ситуаційний центр», - зазначив Руслан Осипенко.

Правоохоронці закликали мешканців Донеччини з розумінням поставитися до вказаних заходів безпеки, які вживаються для збереження їхнього життя й здоров’я.

Як повідомлялося раніше, на засіданні Ради оборони Донецької області розглянуто заходи щодо збереження життя та здоров’я цивільного населення під час Великодніх свят, а відвідування кладовищ на Донеччині буде тимчасово обмежено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь