Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Розпочинається безкоштовна евакуація до Житомирської області

Дата: 14.04.2023 22:42
Кількість переглядів: 46

 

Фото без опису

Евакуація цивільних мешканців Донеччини стала провідною темою сьогоднішнього брифінгу заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної.

Вона нагадала, що в серпні минулого року з метою збереження життя та здоров`я наших громадян уряд оголосив про початок обов`язкової евакуації мешканців Донецької області до більш безпечних регіонів України. І на сьогодні понад мільйон наших земляків евакуювались. 

Більшість наших громадян самостійно обирають кінцевий пункт перебування на евакуації, їдуть до близьких, рідних, знайомих в межах України та за кордон. А ще мешканців Донеччини вже прийняли, обігріли та надали прихисток для тих громадян, які не мають змоги самостійно евакуюватись, Кіровоградська, Тернопільська та Черкаська області (саме туди в ці місяці регулярно прямували безкоштовні евакуаційні спецпотяги з Покровська). 

- З 18 квітня буде розпочато евакуацію до Житомирської області, принципи і підходи залишаються такими ж, як і були, - наголосила Юлія Костюніна. - Безкоштовний евакуаційний потяг відправлятиметься один раз на чотири дні по парним дням зі станції Покровськ. До поїзда всіх бажаючіх будуть доставляти евакуаційні автобуси безкоштовно. Треба тільки прийняти рішення про евакуацію та звернутись або на гарячу лінію, або до місцевих органів влади, або за номерами 098-890-33-18 чи 066-285-62-90. Ті, хто вирішить евакуюватись в такий спосіб, будуть розміщені в закладах комунальної форми власності, визначених місцями компактного проживання. Їм буде одразу виплачена разова грошова допомога евакуйованому населенню - це 2000 гривень на кожну повнолітню особу, 3000 гривень - кожній особі з інвалідністю або дитині. Люди будуть забезпечені гуманітарною, психологічною допомогою, і у разі потреби – соціальним супроводом. Евакуйовані особи мають право на отримання довідки внутрішньо переміщеної особи та щомісячну допомогу на проживання, яка, відповідно, становить 2000 гривень на кожну повнолітню особу, та 3000 гривень – особі з інвалідністю або дитині. Урядом прийнято всі відповідні рішення і забезпечено координацію по реалізації зазначених питань. 

Докладніше про графіки евакуаційних поїздів на Житомирщину читайте тут https://dn.gov.ua/.../uvaga-z-18-kvitnya-2023-roku...

Як повідомлялось раніше, 59 гуманітарних штабів у 15 областях України надають допомогу евакуйованим мешканцям Донеччини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь