A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації

Дата: 16.03.2024 09:00
Кількість переглядів: 24

 

Фото без опису

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

21-22 березня 2022 року у власній квартирі в Маріуполі загинула 83- річна Лідія Коломоєць. Життя жінки обірвав мінометний обстріл. 

Лідія народилася у селі Ялта. У дитячі роки переїхала з батьками до Маріуполя. У 1959-му одружилась. У Лідії та її чоловіка Віктора народилася донька Галина. Понад 30 років Лідія працювала на машинобудівному заводі «Азовмаш».

«Бабуся пережила скрутні часи, коли роками не виплачували зарплату, але залишилась вірною справі. Дуже переймалась, коли у 72 роки потрапила під скорочення... Жодного дня бабуся не сиділа склавши руки. У 2017 році ми із чоловіком подарували правнука Никиту. Син обожнював свою прабабусю, він згадує її неймовірну випічку та чекає зустрічі з нею. Ми так і не змогли йому сказати, що бабусі Ліди вже немає. Також вона вже ніколи не дізнається, що в неї народився другий правнук, в якого, на жаль, місце народження уже не Маріуполь», – розповіла онука Анастасія Карплюк. 

Понад 50 років Лідія Олександрівна мешкала в своїй квартирі в будинку №5 на вулиці Зелинського. Не покидала дім і під час повномасштабного вторгнення. Ані спускатися до підвалу, ані виїздити з міста Лідія не хотіла. 

«Бабуся загинула внаслідок ворожого мінометного обстрілу. Осколок потрапив у голову. Ймовірні дати смерті 21-22 березня 2022 року. Сусіди знайшли її тіло приблизно за тиждень. Тоді був щільний обстріл Приморського району, у багатьох вибуховою хвилею знесло вхідні двері. Сусідка рятувалася у підвалі, а коли поверталася до своєї оселі, звернула увагу, що двері до квартири бабусі не щільно зачинені. Вона зайшла у спальню, де побачила Лідію Олександрівну з осколковим пораненням голови», – розповіла Анастасія Карплюк. 

Лідію поховали за будинком, який знищили обстріли. Після окупації Маріуполя тіло ексгумували. Проте місце перепоховання рідним невідоме. 

У Лідії Олександрівни залишилися донька, онука, два правнуки.

З 24 лютого росіяни вбили 1884 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4711. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь