Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації

Дата: 19.09.2001 11:16
Кількість переглядів: 32

 

Фото без опису

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Життя 48-річної Олени Гелевері обірвалося у Маріуполі під час повномасштабної війни. Проти ночі 23 серпня 2022 року вона скоїла самогубство. Жінка не витримала пережитого...

Від початку широкомасштабного вторгнення Олена разом із донькою, мамою на колісному кріслі і котом ховалися у підвалі будинку за адресою Пашковського, 14. До цього двічі прилітало по їхній квартирі, що на площі Перемоги в Лівобережному районі. 

4 квітня 2022 року дочка Олени, Лада, із бабусею і домашнім улюбленцем змогла евакуюватися. Жінка ж їхати відмовилась через те, що намагалася розшукати дружину і трьох неповнолітніх дітей її брата Сашка. Він сам зник у Маріуполі, коли став на захист України. Рідні планували потім виїздити разом, проте цього не сталось. Брата Олени так і не знайшли…

Донька вперше сконтактувала з мамою, коли вже була у родичів на Уралі. Туди вони з бабусею виїхали, пройшовши фільтрацію. Дівчина пробула там близько двох місяців, а згодом повернулась в Україну. 

Тим часом психоемоційний стан її мами через усе пережите в Маріуполі погіршувався. Вона багато плакала, казала, що не витримує. 

23 серпня 2022 року родичка повідомила Ладі, що матері більше немає.

Олена Гелеверя – корінна маріупольчанка, хімікиня-лаборантка за освітою. Деякий час працювала у Швейцарії. Згодом освоїла професію бровістки, постійно проходила курси з підвищення кваліфікації. Вдома у вільний час робила ляльки-мотанки, іграшки, прикраси, реставрувала старовинні меблі. 

«Це була надзвичайно неординарна жінка з татуюваннями на обох передпліччях. Добра, емпатична, хоробра. Обожнювала тварин…» – розповіла донька Лада.

В Олени залишилися донька, мама, братова дружина з трьома племінниками.

З 24 лютого росіяни вбили 1885 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4716. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь