A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації

Дата: 27.03.2024 09:00
Кількість переглядів: 40

 

Фото без опису

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал героїв згадують загиблих захисників з Донеччини.

27 червня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Дементіївка на Харківщині загинув солдат Олександр Остапенко, позивний Марвел. Боєць отримав смертельне поранення, коли допомагав евакуювати поранених товаришів. 12 липня захиснику виповнилося б 44 роки.

Олександр Михайлович народився в місті Мирноград. Здобув вищу освіту в Донецькому державному університеті управління за спеціальністю «Інтелектуальна власність». Жив у Києві. Працював у будівельній сфері. Вільно спілкувався англійською, багато читав та був обізнаний у багатьох сферах. Цікавився історією, скандинавською міфологією, культурою країн Східної Азії – Японії, Кореї та Китаю, вишукував та готував східні страви, любив влаштовувати чайні церемонії. Займався східними єдиноборствами, у 2015 році зайняв 2-ге місце на міжнародних змаганнях по Він Чун. Був людиною творчою з тонким відчуттям прекрасного – чудово малював, розумівся на кіно та музиці.

У перші дні широкомасштабного російського вторгнення, 26 лютого 2022 року, чоловік взяв до рук зброю та став на захист столиці від окупантів. Здобув навички сапера, брав участь в розмінуванні Ірпеня та Бучі, далі підписав контракт та вступив до лав ЗСУ. Служив у 130-му батальйоні 241-ої окремої бригади територіальної оборони. Після звільнення Київщини вирушив із побратимами боронити Харківщину, за що був нагороджений медаллю «За оборону міста-героя України Харкова».

«Він був дуже доброю та чуйною людиною. Напрочуд проникливою. Добре розбирався в технічних питаннях, але мав хист до малювання, гарно малював, я навіть поклала в труну альбом з олівцями. Дуже любив читати, особливо футуристичну й історичну літературу – любов до неї прищепив батько. Брав участь в проукраїнській ході у Донецьку, а коли місто було окуповане, приїхав до Києва та став учасником Революції Гідності. Також він був чудовим сім’янином, гарним, турботливим чоловіком», – розповіла дружина полеглого бійця Тетяна.

Посмертно воїна нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Олександра на Берковецькому кладовищі в Києві.

У нього залишилися мама, дружина та брат, який також захищає Україну.

З 24 лютого росіяни вбили 1891 мирного жителя Донеччини, поранили ще 4738. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь